Maaike uit Vlagtwedde exposeert op Noorderzon en in Academie Minerva

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE, GRONINGEN – De 15 jarige Maaike Keizer uit Vlagtwedde exposeert binnenkort op Festival Noorderzon en bij Academie Minerva.

Maaike zit in het vierde jaar van het VWO van het Ubbo Emmius aan de Stationslaan in Stadskanaal. Ze deed mee aan de wedstrijd in de categorie Expo van Kunstbende Groningen. Dit is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

De beginnend kunstenaar uit Vlagtwedde won met haar beeld van papier-maché de eerste prijs. Daarom zijn haar werken van 5 t/m 9 september te zien bij een expositie bij Academie Minerva in Groningen, waarvan de opening op 28 augustus op Festival Noorderzon is. In de kameleon tent op Noorderzon is haar werk op 28 augustus te zien. Maaike geeft er om 15.40 uur een korte presentatie. Speciaal voor de expositie is door Arianne Doppenberg een poster gemaakt. Naast haar beeld van papier-maché zijn ook een beeld van ijzerdraad en vier portretten te zien die Maaike heeft gemaakt.

Het werk van Maaike is van 23 september t/m 2 oktober 2022 ook te zien op de gezamenlijke expositie van Kunstkring Westerwolde en Kunstkreis Haren. Deze wordt gehouden in de nieuwe locatie het Spiekerhûs aan de Sellingerstraat in Ter Apel. Kunstenaars uit de genoemde regio’s doen mee aan deze expositie. Het gaat om multi-disciplinaire kunstvormen zoals beeldende kunst, fotografie, video, poëzie, proza, muziek en podiumkunsten.

Foto’s: Arianne Doppenberg en Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.