Rheder paardenmarkt in de stromende regen geopend

Foto: Jan Glazenburg

RHEDE – In Rhede vindt de Rheder Markt plaats. Vanmorgen werd de paardenmarkt in de stromende regen geopend.

De Rheder Markt is inmiddels uitgegroeid tot de grootste paardenmarkt van Noord-Duitsland met een opkomst van meer dan 200 paarden. De markt werd vanmorgen om acht uur, nadat de gasten eerst een ontbijt hadden genuttigd, geopend door de heer Gerd Conens. Hierbij waren onder anderen de stadsomroeper van Oldambt: Jan Veen en gasten uit het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving aanwezig. Voordat de heer Conens aan zijn openingsspeech begon werd er een vat bier aangeslagen. Na de speeches werden een aantal liederen, waaronder het Duits Volkslied gezongen. Dit werd begeleid door de Blaskapelle Rhede.

Nadat de gasten een glas bier hadden gedronken maakten ze een rondje over de paarden- en veemarkt.

De Rhedermarkt begon gistermorgen, na een kerkdienst in de Sint Nikolauskerk, met een jaarmarkt, vlooienmarkt, kermis, een Middeleeuws kampement en een expositie van akker- en bosbouwmachines. Ook werden een speed-rodeo-cup met westernpaarden en de 14e Rhedermarkt loop gehouden.

Foto’s: Jan Glazenburg. Hier meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.