Sophie Mellema exposeert eigen werk in Galerie Sophie

Eigen foto

ROSWINKEL – Sinds 2021 vindt men in een mooie witte verbouwde boerderij aan de Boetseweg 25 in Roswinkel Galerie Sophie. Er zijn wisselende exposities met verschillende thema’s. Tot 1 november exposeert Sophie Mellema, drijvende kracht achter de galerie, met eigen werk uit haar beginperiode vanaf 1990. Het thema van deze expositie is Industrie ‘de harde werkelijkheid’.

Industrie ‘de harde werkelijkheid’

Ter inspiratie struinde Sophie op industrieterreinen,  met name in Enschede en Oldenzaal. Zij maakte daar foto’s van haar opvallende beelden. Daaruit maakte zij een serie oliepastels die nu te zien zijn op de expositie. Het zijn onderdelen van een abstracte werkelijkheid, sober en doeltreffend. Daarnaast maakte zij ook grafiek. Voor Sophie was deze periode het startpunt van een ontwikkeling die tot op heden doorgaat. Een ontwikkeling die steeds in een andere werkelijkheid overgaat, met gebruik van verschillende technieken.

Leven en Dood

Sinds 2010 een tegenstelling die schuurt en tegelijkertijd geen tegenstelling is of behoort te zijn. Het is dode materie versus levende materie, oftewel, machine, structuren of bouwelementen versus de biologie als mens en plant.

De vorige expositie had als thema: ‘De schoonheid van de vergankelijkheid’. Ook hiervan zijn nog enkele werken te zien.

Sophie Mellema-Manschot studeerde in 1965/1966 aan de Academie Minerva in en van 1986 tot 1991 aan de AKI in Enschede. Technieken: schilderen, oliepastels, grafiek, collages, fotografie, gemengde technieken en poëzie.

Bezoekers die kennis willen maken met de kunstenaar en haar werk zijn jaarlijks van 1 mei tot 1 november op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom. Door de week uitsluitend op afspraak.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.