Politiehelikopter cirkelt boven buurtschap Rhederbrug (Update 2)

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag werd vanuit de lucht naar een vermiste persoon gezocht.

Met o.a. een politiehelikopter werd vanmiddag gezocht naar een vermiste man. Ook was er een motoragent aanwezig. Eerder vanmiddag werd via Burgernet verzocht naar de man uit te kijken.

Het betreft een man van 20 jaar met een getinte huidskleur. Hij wordt vermist vanaf de Vonkslaan in Bellingwolde. De man heeft een normaal postuur en is gekleed in o.a. een witte hoodie en heeft een rugzak bij zich.

De politie waarschuwt zelf geen actie te ondernemen als u de man ziet, maar meteen 112 te bellen.

Update

Volgens omwonenden zou het niet gaan om een vermist persoon, maar de dader van een gewapende beroving. Hij zou iemand met een vuurwapen hebben bedreigd. Of er iets is buitgemaakt en hoe het met de persoon die bedreigd is, is niet bekend. De politie heeft ook met een speurhond in onder anderen een maisveld gezocht. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.

Update 2

Volgens RTV Noord had iemand via internet een mobiele telefoon aangeboden. Toen de “koper” rond half drie binnen was liet hij een vuurwapen zien, waarop het slachtoffer zijn telefoon afgaf. Het is niet duidelijk of het een echt vuurwapen was.

Er zou in Blijham iemand voor dit incident zijn aangehouden, maar hij bleek niets met deze zaak van doen te hebben. Bron: RTV Noord

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.