Indrukwekkend verloop Uwe Seeler Memorial

Foto: Hemmo Kuiper


​MUSSELKANAAL – In eendrachtige samenwerking met de vv Musselkanaal is de zaterdag gehouden reünie ter herinnering aan de op 21 juli overleden Uwe Seeler op voorbeeldige wijze verlopen.

Klokslag 13.00 uur deed Krijn Verweij namens de afdeling Walking Football van de vv SJS (Stadskanaal) de eerste pogingen de bal door de openingen in de Torwand te krijgen, waarna ook vele anderen dit doel onder vuur namen. Kids United uit Groningen onder leiding van Onno Kukler sloot dit populaire evenement, bekend van das aktuelle Sportstudio van het ZDF, om 16.30 uur af.

De Zilveren Schoen voor de beste schutter kwam in handen van Niels Becker, ook succesvol als aanvaller bij de vv Musselkanaal, met 3 voltreffers. Een prestatie van formaat. Dankzij deze 3 treffers werd de selectie van de vv Musselkanaal teamkampioen Torwandschiessen van de Eems Dollard Regio (EDR). Het team van Kids United werd 2de en de vv SJS completeerde het podium. De Zilveren Schoenen waren beschikbaar gesteld door Drankenhandel Muthert te Musselkanaal.

In het clubhuis werd vervolgens de heer Hubert Börger, tot voor kort president van de Kreis Emsland van de Duitse Voetbal Bond en goede relatie van “uns Uwe”, speciaal begroet als eregast. Om 18.05 uur (“Gutenabend allerseits”) openden de technici van de vv Musselkanaal de reünie van oud-voetballers en gasten van de vv Musselkanaal met een TV-productie over de indrukwekkende carrière van Uwe Seeler.  De daaropvolgende Bundesliga-quiz werd gewonnen door Machiel Akkerman en Bert Doldersum. Beiden hadden 13 van de 15 vragen goed beantwoord.  Wél moet de VAR deze uitslag nog nauwkeurig controleren.

De sfeervolle bijeenkomst werd in Derde Helft-stijl afgesloten, waarbij ook Uwe Seeler’s lievelingskost Bockwurst mit Kartoffelsalat werd geserveerd. Later op de avond besteedde het radioprogramma Langs de Lijn nog uitgebreid aandacht aan deze unieke bijeenkomst. De daarop volgende reacties vanuit het hele land onderstreepten alom de waardering voor het initiatief. 

Tekst: Wim Mensen
Foto’s: Organisatie Uwe Seeler Memorial en Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.