Inwoners Oudeschans maken het dorp schoon

Foto: Johannes Velthuis

OUDESCHANS – In het kader van burgerparticipatie maken inwoners van Oudeschans aanstaande zaterdag het dorp schoon.

Omdat vele handen licht werk maken, verzamelen dorpsgenoten zich op zaterdag 8 oktober om 10.00 uur bij het Vestingmuseum Oudeschans. De sopjes, de schoonmaakdoekjes, de schuursponsjes, de vuilniszakken, de bezems en de kruiwagens staan daar klaar om het dorp weer eens flink op te poetsen. Zelf de benodigde schoonmaakspullen meenemen mag natuurlijk ook: graag zelfs!

Na afloop van de grote schoonmaak, om ongeveer 12.00 uur, staat er thee, koffie, soep en een broodje voor de hulptroepen klaar.

De schoonmaakprojecten zijn: de verkeers- en straatnaamborden, alle bankjes en prullenbakken, de buitenkanten van het brandweerhuisje, de Pottenkaaste en het Vestingmuseum, de paaltjes rond de brink en het hek rond de speeltuin + de speeltoestellen schoonmaken. Het zwerfafval langs de wegen richting Bellingwolde, Klein Ulsda en de Westerwoldse Aa opruimen. En misschien ook het bosje bij de kolk te ontdoen van onder andere afgewaaide takken en zwerfafval.

Help je mee?

Hartelijke groeten van het bestuur van de Stichting Vesting Oudeschans

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.