Veelerveen speelt gelijk tegen Heiligerlee

Foto: Jacob Musch

HEILIGERLEE – Op zondag 2 oktober speelde het eerste elftal van Voetbalvereniging Veelerveen de tweede competitiewedstrijd. Na de ruime overwinning op Wedde vorige week, speelden ze nu in en tegen Heiligerlee.

Veelerveen begon heel gretig aan de wedstrijd en kreeg meteen een aantal opgelegde kansen, maar die werden nét niet benut. Een handsbal van een verdediger van Heiligerlee, die een voorzet van Yannick Kruizinga glijdend wegwerkte, halverwege de eerste helft, werd door scheidsrechter Hansen helaas niet opgemerkt. Het leek een kwestie van tijd, voordat de eerste goal zou vallen. 

Na de rust een soortgelijke goede start, maar de goal viel niet. Daarna begon Veelerveen tegen zichzelf te voetballen, leek het wel. Heiligerlee kreeg meer grip op de wedstrijd en creeërde ook de nodige kansen. Een kopbal van Kevin Rosevink schampte nog wel de paal, maar er werd niet gescoord. Door beide ploegen niet. 

En dus ging Veelerveen met eentje punt terug naar huis. Gezien het laatste kwartier, mochten ze daar blij mee zijn. Voor hetzelfde geld krijg je ook nog een doelpunt tegen. 
Ze hadden in de eerste helft op voorsprong moeten komen; na de rust leek een puntje het maximaal haalbare.  
Veelerveen zakt hierdoor van de eerste naar de derde plaats. BNC en THOS wonnen beide wel en gingen ze voorbij. Volgende week komt Bellingwolde op bezoek in Veelerveen. De wedstrijd begint 14.00 uur. 

Kijk voor meer foto’s op de website van fotograaf Jacob Musch.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.