Voetbalvereniging Bellingwolde krijgt nieuw veld

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Enkele sportvelden in de Gemeente Westerwolde hebben last van engerlingen, larven van onder andere de meikever. Deze larve is lastig te bestrijden en daar heeft ook de voetbalvereniging in Bellingwolde hinder van.

Vroegtijdige opsporing

Dit jaar heeft de gemeente preventief alle sportvelden in de gemeente onderzocht op engerlingen. Er bleken 14 velden over diverse verenigingen besmet te zijn. De verenigingen die het betrof zijn meteen ingelicht.

Bestrijding

De gemeente is direct aan het begin van de zomerstop begonnen met de behandeling. Sinds enige jaren kunnen engerlingen alleen nog biologisch bestreden worden met aaltjes en bacteriën. De gemeente heeft gekozen voor bacteriën die (net als aaltjes) de engerling van binnenuit aantast. De verenigingen hebben na de behandeling de velden beregend zodat het middel kon inspoelen naar de engerlingen.

Vanaf die tijd zijn alle velden gemonitord op de voortgang en hebben enkele velden een extra behandeling gekregen dan wel een dubbele dosis.

Als oplossing voor de korte termijn, heeft de gemeente Westerwolde besloten dat VV Bellingwolde één compleet nieuw veld krijgt. De aannemer heeft vorige week de bovenste laag afgeschraapt. Deze week zal de nieuwe grasmat (in delen) machinaal gelegd worden.

Er kan nog niet direct op de nieuwe mat gespeeld worden. De verwachting is dat men hiervoor nog 2 à 3 weken moet wachten. Ook dit is weer afhankelijk van de natuur en het weer.

De thuiswedstrijden worden in goed overleg gespeeld bij de uitspelende ploeg om alsnog de wedstrijden te kunnen laten door gaan.

Bron: VV Bellingwolde

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.