Hengelsportvereniging (HSV) Rhederbrug en Angelsportverein (ASV) Rhede organiseerden wedstrijden voor de jeugd en volwassenen

Foto ingezonden door Gerd Conens

BELLINGWOLDE, RHEDE – Op 27 augustus vond bij de Rhederbrug de eerste grensoverschrijdende jeugdwedstrijd plaats.

De voorzitters van de Hengelsportvereniging (HSV) Rhederbrug, Reint Vrieze en de Angelsportverein (ASV) Rhede, Gerd Conens, verwelkomden bijna 40 deelnemers. Bij heerlijk zomerweer probeerden ze in enkele uren zo veel mogelijk vissen uit het Boelo Tijdenskanaal bij de Rhederbrug te vangen. De bereidheid van de vis om te bijten liet echter veel te wensen over. De meeste vissers vingen slechts een paar kleine vissen. Aan het eind van de wedstrijd was er voor alle deelnemers naast friet en cola ook een vistas om mee naar huis te nemen. De wedstrijd in de categorie tot 12 jaar werd gewonnen door Denise Knol, tweede werd Brian Hulst en derde Dani Korte. In de categorie 13 tot 16 jaar werd Hennig Siebert eerste, Silas Schutte tweede en Felix Schade derde.

Zaterdag 3 september werd er door de volwassen leden van beide clubs gevist. Dit keer in de Ems-Altarm in Rhede. De evenementen werden gefinancierd door de EDR met middelen uit het programma “Interreg Deutschland Nederland”.

Ingezonden door Gerd Conens, met ook foto’s van Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.