Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje door Bellingwolde

Foto: Greetje Dümmer

BELLINGWOLDE, VRIESCHELOO – Vanmorgen organiseerde wandelcoach Eltjo Glazenburg een wandeling door Bellingwolde/Vriescheloo. Hieronder het verslag van Ooldrik Modderman.

Bennewol wandeling woensdagochtend 05-10-2022 afstanden 8/10 of 12 km.

Wandelen Werkt, deze keer door en in het mooi Bellingwolde aan de wandel. Het weer  herfstachtig maar wel droog gelukkig. Deze wandeling mag je ook wel noemen, de 3 parkenwandeling door Bennewol.

De start was bij: Partycentrum de Meet (mooie locatie voor de koffie/thee en na  afloop de soep. Goede verzorging en wordt zeker gewaardeerd door de wandelaars.

De route: door de Hoofdstaat (beschermd woongebied met de vele monumentale panden (50+)- langs de Plus tegenwoordig (vh de Coop), hier werden de wandelaars getrakteerd op een heerlijk vers gebakken croissantje , (Plus bij deze dank daarvoor) – vervolgens langs de Veendiep naar de Kleve (Stoomgemaal)- De Gaast -Veendiep(plassen) met de vijver voorheen ijsbaan (ooit heeft Kees Verkerk hier geschaatst)-langs het Boelo Luitjen Tijdenskanaal – Sandjerpark (Rherderbrug) – Kemperpark (Bellingwolde) met als finish de Meet.

Iedereen heeft weer genoten van deze prachtige wandelingomgeving.

Onder begeleiding van wandelcoaches: Els Eckhardt-Els van Hoof-Jan Jolanda Mussel en Ooldrik Modderman

Verslag gemaakt door:  Ooldrik Modderman
Foto’s gemaakt door   :  Greetje Dümmer, meer foto’s vindt u HIER.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.