Westerwolde ontvangt streekgenoot PJC

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Zondagmiddag 9 oktober staat er voor Westerwolde de derde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse C op het programma. Op bezoek komt PJC uit Nieuwe Pekela dat onder leiding staat van de oud-trainer van Westerwolde, Loek Swarts.

Hoewel er in de huidige competitie voor Westerwolde geen echte derby’s op het programma staan, kan worden gesteld dat de wedstrijd tegen deze streekgenoot er toch eentje is om naar uit te kijken. Zowel in competitieverband als vriendschappelijk hebben beide teams al vaak tegen elkaar gespeeld en meestal kon er worden gesteld dat de ontmoetingen een spannend verloop kenden. Zo werd in de voorbereiding op deze competitie in Nieuwe Pekela nog een 4 – 4 gelijkspel overeengekomen. In dat duel werden de doelpunten keurig over beide speelhelften verdeeld.  

Promovendus PJC staat op dit moment op de negende plaats op de ranglijst. Uit de tot dusver twee gespeelde wedstrijden werd één punt gehaald. Het team scoorde zelf twee keer en er moesten vier tegentreffer worden geïncasseerd.  Door de eerste wedstrijd winnend af te sluiten tegen LEO (Loon) en na de enigszins geflatteerde nederlaag vorige week zondag tegen titelkandidaat FC Lewenborg, staat de ploeg van trainer Richard Streuding twee plaatsen hoger. Zelf hebben de Vlagtwedders drie keer gescoord en kregen ze zes treffers tegen. Dit kleine verschil op de ranglijst zal er mede toe bijdragen dat de ontmoeting zondagmiddag op De Barlage vast en zeker een boeiend geheel zal worden.  

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Koops uit Siddeburen en er zal om 14.00 uur worden afgetrapt. Als wedstrijdsponsor is Primera Vlagtwedde gestrikt en pupil van de week is dit keer Jorick Oosterhuis.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.