Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Gistermiddag belde een buurtbewoner om half vijf de brandweer omdat aan de Heseper Straße een heg in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse en wist te voorkomen dat het vuur zich naar een kledingcontainer uitbreidde. De schade wordt op 200 euro geschat. Er wordt onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan.

Papenburg

Gisteravond zijn rond half acht op de Splitting rechts twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Een 50 jarige vrouw werd aangereden door een 25 jarige jongeman, die vermoedelijk tijdens het gebruik van zijn telefoon op de verkeerde weghelft terecht kwam. De vrouw werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De jongeman bleef ongedeerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest wees 1.27 promille aan. De schade bedraagt 300 euro.

Sögel

Vanmiddag is om half twee in het kantoorgedeelte van een bedrijf aan de Industriestraße in Sögel brand uitgebroken. Dit ontstond nadat een asbak in een afvalbak was geleegd. Het vuur greep snel om zich heen en richtte voor 10.000 euro schade aan het kantoorinventaris aan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.