Byzantijns Mannenkoor Friesland zingt op 5 november in de Magnuskerk in Bellingwolde

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Het Byzantijns Mannenkoor Friesland  o.l.v. Nana Tchikhinashvili geeft zaterdag 5 november om 19.30 uur een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Voor dit concert wordt een mooi gevarieerd programma gebracht van liederen uit de Oosters-orthodoxe kerk en volksliederen uit Georgië, Oekraïne en andere Oost-Europese landen. Kenmerkend is de geheel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe basstemmen.

Het Byzantijns Mannenkoor Friesland uit Drachten, kortweg BMF, is een a capellakoor. Het koor telt 22 enthousiaste leden, afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Het koor staat onder de bezielende leiding van Nana Tchikhinashvili, afkomstig uit Georgië. Zij heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Altijd is zij op zoek om als het ware de ziel van de muziek bloot te leggen. Van haar bijzondere en elegante stijl van dirigeren kun je inderdaad zeggen dat “ze zingt met haar handen”. Naast dirigente is zij ook professioneel zangeres (mezzo-sopraan), componiste en docente. Nana Tchikhinashvili  heeft op het conservatorium naast zang ook piano gestudeerd. Haar dochter Ani heeft op het conservatorium viool gestudeerd. Samen zullen ze een aantal prachtige muzikale intermezzo’s op piano en viool verzorgen. De solo’s worden door eigen koorleden en dirigente uitgevoerd.

Laat u verrassen door dit concert in de prachtige Magnuskerk in Bellingwolde!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.