Vlagtwedde is klaar voor de Halloweenoptocht

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE – Morgenavond om 19.00 uur is het weer zover, de Halloweenoptocht in Vlagtwedde.

Vanaf 19.00 uur vertrekt de optocht bij het M.F.A. over het parkeerterrein van winkelcentrum de Foeke. Bij het vertrek is er een lasershow. De optocht gaat dan, onder muzikale begeleiding, door Vlagtwedde om uiteindelijk op het Marktplein uit te komen. Onderweg kunnen er allerlei vage figuren tevoorschijn komen die vreemde dingen doen.

Op het marktplein ontvangen alle deelnemende kinderen een attentie en kunnen ze zelf een broodje bakken. Ook is daar een waarzegger aanwezig, die je de gekste dingen kan vertellen. Verder is er een “verhalenvertelster”. Zij zal voor de kleinste kinderen een leuk verhaaltje voorlezen. Ook is er “griezelranja” en kunnen de kinderen nog andere spelletjes doen.

De afgelopen edities liepen er zo’n 300 kinderen en 150 tot 200 volwassenen mee. De organisatie rekent weer op een groot aantal deelnemers en hoopt weer op een prachtig scala aan griezelfiguren en attributen.

Maandagavond is Vlagtwedde in Halloweensfeer veranderd. De bekende stro-pop staat weer aan de P. Rinsemastraat, de spookjes zijn weer van de partij, evenals de vlaggen. Een aantal inwoners heeft de tuin in Halloweensfeer veranderd.

Ook dit jaar is er weer een kleurplatenwedstrijd. Er zijn bij de Jumbo en de Blokker in totaal ruim 200 kleurplaten ingeleverd. Ze worden door een deskundige jury beoordeeld. Vrijdagavond worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.