Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde organiseerde avondwandeling (update)

Foto: Jacob Musch

VLAGTWEDDE – De Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde organiseerde in het kader van de “Nacht van de Nacht” een avondwandeling.  

Onder leiding van vrijwilligers van Natuurmonumenten organiseerde Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde in het “Barlager-bos” een avondwandeling. Op deze manier stond men stil bij het bewust omgaan met energie en de gevolgen van onnatuurlijk licht in de nacht voor dier en mens.  

De start was op de parkeerplaats bij sportpark “De Barlage”. Tijdens de wandeling was er voor iedere deelnemer warme chocolademelk / koffie / thee en een (kleine) traktatie.

De Vereniging  van Dorpsbelangen Vlagtwedde kijkt terug op een zeer geslaagde avondwandeling in het Barlagerbos afgelopen zaterdag. Twee vrijwilligers van Natuurmonumenten, Otto Wolfs en Bertjan Wolfs, begeleidden de groepen en vertelden over nachtdieren en het belang van het donker in de nacht. De derde vrijwilliger Rick Wever had in het bos een opstelling gemaakt zodat de wandelaars nachtvlinders konden waarnemen. Alle deelnemers ( 39) kwamen na de 2,5 km wandeltocht zeer enthousiast terug.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.