Cruiseschip Arvia klaar voor haar eerste reis (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

PAPENBURG – Zaterdag verlaat het cruiseschip Arvia de Meyer Werft.

Zaterdag 27 augustus verliet het nieuwe cruiseschip Arvia van de Britse rederij P&O Cruises het overdekte bouwdok II van MEYER WERFT. Na het uitdokken werd de Arvia aan de afbouwsteiger in de werfhaven aangemeerd, waar de masten en de schoorsteen met een kraan op het schip werden gehesen. Het schip werd verder ingericht en er werden diverse tests uitgevoerd.

De Arvia is nu klaar voor haar eerste reis. Zaterdag 5 november zal het schip om 07.00 uur de sluizen bij de Meyer Werft passeren. Het cruiseschip wordt door twee sleepboten van Lotsenbrüderschaft Emden achterwaarts over de Eems getrokken. Naar verwachting passeert de Arvia om 15.00 uur de Jann-Berghaus-Brücke in Leer en komt het rond 22.30 uur bij het Emssperrwerk in Gandersum aan. Vervolgens gaat de reis verder naar de Eemshaven.

Let op: De tijden kunnen in verband met weersomstandigheden afwijken!

Update met schema (onder voorbehoud)

06:30 Het schip wordt in positie gebracht

7.00 Passeren dok sluizen Papenburg

11.45 Passeren Friesenbrücke (Weener)

15.00 passeren Jann-Berghaus-Brücke (Leer)

18.30 Aankomst Emssperrwerk (Gandersum

22.30 Passeren Emssperrwerk (Gandersum)

00.45 Emden

Aankomst Eemshaven op zondag, tijd niet bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.