Mary Stenekes exposeert in bibliotheek Stadskanaal

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Van 14 november tot 16 januari zijn de stralende kunstwerken van knoalster Mary Stenekes te zien in de Bibliotheek van Stadskanaal. De kunstenares, die vooral fantasiebeelden maakt, exposeert met nieuw en oud werk. Toeging voor de expositie is gratis, ook als je niet lid bent van de bibliotheek. 

Mary Stenekes woont in Stadskanaal, is getrouwd en moeder van twee dochters en oma van vier kleinkinderen. Dat Mary niet voor één gat te vangen is qua kunstige uitingen, blijkt uit haar diversiteit aan creativiteit. Ze maakt beelden van weelderige vrouwenfiguren tot aan strakke beschilderde hakschoenen.

Haar hele leven is Mary Stenekes creatief bezig geweest. In de jaren dat ze een fulltime baan had en het gezinsleven een hele grote rol speelde kwam creativiteit op een laag pitje te staan. Enkele jaren voor haar pensionering heeft ze zich weer toegelegd op schilderen met acrylverf op doek. Via lessen en workshops heeft ze zich verder ontwikkeld en ze maakt nog altijd deel uit van deze schildergroep. Tijdens deze lessen en workshops kwam ze in aanraking met textielverharder. Dit is een veelzijdig product waar je ook een soort van klei van kunt maken. Hiermee maakte ze een groei in haar creatieve proces met als gevolg dat ze nu ook fantasiebeelden maakt. Mary vindt dan ook: “het maken van deze beelden brengt mij zoveel plezier, dit is voor mij het belangrijkste”. Mary werkt ook in opdracht. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.