Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rhede

Tussen 4 november 17.00 uur en 7 november 06.45 uur is bij een schaftkeet op een bouwplaats aan de Brualer Straße ingebroken. Er werd een elektrisch apparaat gestolen meldt de politie. De daders hebben voor 110 euro schade veroorzaakt.

Heede

Gistermiddag zijn om twee uur twee personen gewond geraakt toen de 49 jarige bestuurder van een bestelbus op de Dersumer Straße in Heede tegen een verkeerslicht botste toen hij een stilstaande personenauto passeerde. Hij en zijn 50 jarige passagier raakten bij het ongeval lichtgewond. De schade wordt op 45.000 euro geschat.

Meppen

Gisteravond om 18.10 uur ontdekte een 49 jarige medewerker van een bedrijf dat er brand was in een productiehal van 4.000 vierkante meter aan de Schützenhof in Meppen. Hij alarmeerde de hulpdiensten. Het vuur verspreidde zich over de hele hal waar ook een autoverhuurbedrijf was gevestigd. Als gevolg hiervan raakten naast de productiehal en een naastgelegen parkeerplaats van het filiaal vier voertuigen beschadigd door de brand.

De brandweer van Meppen, Haren, Haselünne, Holte en THW kwamen met in totaal 25 voertuigen en 120 mankrachten naar de brand. Bij de reddingsactie raakten twee brandweerlieden lichtgewond. De B70 moest ter plaatse vanwege slecht zicht volledig worden afgesloten. De meeste bluswerkzaamheden waren rond 01.30 uur afgerond. Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht. De schade wordt geschat op enkele miljoenen euro’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.