Prins Wim de Eerste en Vorst Ronald de Eerste gaan ook dit carnavalsseizoen de kar trekken op ’t Klooster en de Wieke

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gisteren was het de 11e van de 11e, 11:11 uur, de start van een nieuw carnavalsseizoen op ’t Klooster en de Wieke! Daarom werd bij de c.v. Kloosterwiekers de vlag uitgehangen en de inschrijving voor de grootse optocht geopend.

Traditioneel werden, zoals het de traditie betaamt, in de kantine van tenniscomplex TATC, door burgemeester Jaap Velema de Prins, Vorst en Raad van 11 eerwaardige excellenties (In de volksmond genoemd de Raad van 11) geïnstalleerd. Prins Wim de 1e en Vorst Ronald de 1e zijn benoemd om nog één seizoen de kar te trekken met uiteraard hun raad van elf!

Zaterdag 26 november wordt in het Beachhouse van Camping Moekesgat met het traditionele Narrenfeest, samen met alle optochtdeelnemers en overige carnavalisten, de start van een nieuw carnavalsseizoen gevierd. Aanvang 21.00 uur, met DJ Lars en DJ Arjen Boltjes.

Het grote carnavalsfeest is in het weekend van 18 en 19 februari 2023. Op zaterdag 18 februari zal de grootse carnavalsoptocht weer worden gehouden op ’t Klooster en De Wieke, gevolgd door een grandioos carnavalsfeest.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.