Barrels onderweg naar Noorwegen

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN – Vrijdag vertrok een groep deelnemers voor een reis naar het Noorderlicht in Zweeds Lapland. Ze verzamelden zich bij Café Dommering op het Marktplein in Winschoten.

De tour wordt weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep, van Zweep Events uit Winschoten. Hoewel het evenement onder de noemer The Barrel Challenge wordt georganiseerd, geldt er enkel en alleen voor deze Noorderlichteditie geen bouwjaar of adviesprijs voor de auto; elke auto mag mee. Deze keer rijden er 75 auto’s mee. Fotograaf Mazzelmoaze reist weer mee. Hij houdt ons op deze website van zijn avonturen op de hoogte. Op maandag, woensdag en vrijdag is hij te horen in het programma De Dag Vanmorgen bij Groningen1.

De officiële start was zaterdag in Trelleborg. Gisteren kwamen ze in Kiruna aan. De reis ging langs de stroomversnellingen bij Storforsen. De temperatuur was daar -21, kouder dan de diepvries.

Gisteren hadden de deelnemers een rustdag en genoten ze van het Noorderlicht. Vanmorgen nam fotograaf Mazzelmoaze afscheid van zijn “vriendje” de eekhoorn die gisteren en vanmorgen rond de hut scharrelde. Vandaag een rit van zo’n 600 kilometer naar Mo i Rana bij de fjorden in Noorwegen.

Foto’s: Mazzelmoaze

Voor meer foto’s klik HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.