Treant bouwt een nieuwe Intensive Care

Foto: Treant

EMMEN – De Intensive Care (IC) van Treant wordt vernieuwd. Deze gemoderniseerde nieuwe IC bestaat straks uit 16 up-to-date eenpersoonskamers met veel privacy en rust voor de patiënt.

Toekomstbestendig, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met situaties als een coronapandemie.

De nieuwe IC komt op de huidige plek binnen ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Tijdens de verbouwing verhuist de IC tijdelijk naar een ander deel van het ziekenhuis. Er komt ruimte vrij omdat in januari de afdelingen Eerste Hart Hulp en Hartbewaking hun intrek nemen in de nieuwbouw naast de Spoedeisende hulp aan de Boermarkeweg. Het huidige aantal bedden blijft tijdens de bouw grotendeels beschikbaar om zo patiënten in de regio te kunnen blijven helpen.

De verbouw van de Intensive Care start begin 2023 en zal naar verwachting zo’n negen maanden duren.Door deze grondige verbouwing draagt Treant bij aan de continuïteit van kwalitatieve zorg voor patiënten in onze regio.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.