André Hateboer genomineerd voor titel: Groninger van het Jaar 2022

Eigen foto

FINSTERWOLDE – André Hateboer is een van de drie finalisten voor de titel Groninger van het Jaar 2022.

De Groninger van het Jaar is een titel die jaarlijks wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury en luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel bijzondere personen uit de provincie als bijzondere personen die zich in de provincie hebben ingezet kunnen genomineerd worden. Het is de 31 ste keer dat RTV Noord deze verkiezing houdt.

Dit jaar werden er ruim 1.500 personen genomineerd. Er zijn drie finalisten. Een van hen is André Hateboer uit Finsterwolde. Hij strijdt, samen met een actiegroep, met hart en ziel om sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde open te houden, om zo de leefbaarheid in dorpen te behouden. André is 61 jarige en is in Beerta geboren. Eerder zette hij zich in voor het behoudt van OBS de Uilenburcht en de Beersterkoele.

De andere twee genomineerden zijn Kees Huizinga uit Hellum en Gea Topelen Wilkens uit Groningen.

Stemmen kan via: www.rtvnoord.nl/gvhj t/m vrijdagmiddag 23 december 17.00 uur. Daarna wordt vanaf 18.00 uur in Noord Vandaag door verkiezingsleider Joyce Kranenborg de winnaar bekendgemaakt.

Op 28 september 2022 heeft de raad van de gemeente Oldambt besloten het zwembad en de sporthal de Hardenberg in Finsterwolde wegens bezuinigingen per 1 juli 2023 te sluiten. Bij voorkeur worden de gebouwen en functie voor het dorp en de omgeving behouden door het sportcomplex te verkopen. Geïnteresseerde partijen hadden tot 1 november de tijd om zich bij de gemeente Oldambt te melden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.