Siem Jansen kondigt vertrek aan bij Nationaal Programma Groningen

Foto: Marieke Kijk in de Vegte_

GRONINGEN – Directeur Siem Jansen vertrekt per 1 juni 2023 bij Nationaal Programma Groningen.

“Na een loopbaan van bijna 43 jaar en gebeurtenissen in mijn privé omgeving heb ik besloten dat dit voor mij een goed moment is om minder te gaan werken. Daarom stop ik, als mijn huidige contract
afloopt, bij het nationaal programma”, licht Siem Jansen toe. Jansen: “In september aanstaande hoop ik 66 te worden, ook dat draagt bij aan dit besluit. Het zet mij aan het denken over wat ik wel en niet meer wil gaan doen. Niets doen zit in ieder geval niet in mijn aard. Er komt vast wel iets op mijn pad.”

Siem Jansen begon in maart 2019 als directeur van Nationaal Programma Groningen met het opbouwen van een team en het proces om te komen tot een programmakader, dat vervolgens is vastgesteld door gemeenteraden in het aardbevingsgebied en de Provinciale Staten van Groningen. Al snel volgden programma’s zoals Toukomst, waar Groningen massaal hun idee voor ingestuurd hebben, en de lokale programma’s van de gemeenten en het provinciale programma.

Jansen: “Met het gehele team werken we al ruim drie jaar met veel inzet en bevlogenheid aan de opgave van Nationaal Programma Groningen. Dat dit ook wordt opgemerkt door anderen, maakt mij als directeur extra trots. Onlangs bleek uit een evaluatie dat er veel waardering is voor het werk dat wij als team doen.”

Het bestuur van Nationaal Programma Groningen gaat in het voorjaar op zoek naar een opvolger.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.