Verdachte tanken zonder te betalen heeft meer op zijn kerfstok

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

EMMEN – Afgelopen week constateerde een medewerker van een tankstation dat een bestuurder zijn voertuig had vol getankt en was weg gereden zonder te betalen. De medewerker belde direct de meldkamer en gaf het signalement van de bestuurder, het kenteken, het merk/type voertuig en overige bijzonderheden door.

Een surveillanceauto was redelijk in de buurt en binnen korte tijd passeerde een soortgelijk voertuig, alleen met een ander kenteken. De bestuurder van dit voertuig vond het niet nodig om te voldoen aan het stopteken wat hem gegeven werd. De agenten gaven de bijzonderheden door aan de meldkamer en op dat moment werd duidelijk dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd.

Door kordaat optreden van de politie kon het voertuig snel worden klem gezet en werd de bestuurder aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zal worden gehoord over de gepleegde strafbare feiten. In het voertuig werden meerdere goederen gevonden die van diefstal afkomstig waren. Zo wordt de bestuurder meerdere vormen van diefstal, heling en diverse verkeersfeiten ten laste gelegd. De bestuurder mag zich hier op korte termijn over verantwoorden bij de rechter.

Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.