Ruim 1.000 deelnemers genieten van de Midwinterhoornwandeling in Veele

Foto: Jacob Musch

VEELE – Gisteravond werd het “blaasseizoen” van de Giezelbaargbloazers afgesloten met de Midwinterhoornwandeling. Dit werd georganiseerd door Plaatselijk Belang Veele en de Giezelbaargbloazers.

Gisteravond werd in Veele, met de inzet van de vele vrijwilligers, voor de 14de keer de traditionele Midwinterhoornwandeling georganiseerd. Dit na twee keer vanwege de coronabeperkingen te zijn afgelast.

De start was om 19.00 uur bij de boerderij van Joling “Broers Arve” in Veele. De wandeling werd door wethouder Giny Luth geopend.

De ruim 1.000 deelnemers maakten een wandeling van ongeveer vier kilometer door de prachtige natuur rondom Veele. De route werd vuurkorven en honderden waxinelichtjes in glazen potten verlicht. Onderweg werden ze getrakteerd op verhalen, hapjes en drankjes en het geluid van de Westerwoldse- en de Twentse midwinterhoorns van de Giezelbaargbloazers. Na de wandeling waren er diverse drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Voor de Giezelbaargbloazers was de wandeling tevens het einde van hun “blaasseizoen”. Volgens de traditie wordt buiten op de midwinterhoorns geblazen tussen de eerste zondag van de Advent (“anbloazen”) en Driekoningen (6 januari, “afbloazen”).

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.