Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Tussen vrijdag 22.30 en zaterdag 7.20 uur zijn bij een bedrijf aan de Tauschläger Straße meerdere kettingzagen en een auto gestolen. De daders kwamen met geweld de zaak binnen en doorzochten de ruimtes. Vervolgens gingen ze er met meerdere kettingzagen van het merk Stihl en een bedrijfsauto van het merk Renault Master vandoor. De auto werd later aan de Werthmannstraße in Papenburg aangetroffen. De schade wordt tussen 40.000 en 50.000 euro geschat.

Haren

Gisteravond passeerde een 21 jarige bestuurder van een Mercedes Vito rond tien uur een vluchtheuvel in de Adenauerstraße langs de linker kant. Een tegemoetkomende weggebruiker moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De 21 jarige zette zijn rit met een lekke voorband, waar de vonken vanaf spatten, voort. Na meerdere meldingen werd hij door de politie aangehouden. Een ademtest wees aan dat hij onder invloed van alcohol verkeerde (3,44 promille).

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.