Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Kluse

Bij een ongeval op de Ahlener Straße is vanmorgen om 6.20 uur een 25 jarige bestuurder van een Mercedes C-klasse zwaargewond geraakt. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht en botste tegen een boom. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse om de boom, die op een hoogte van ca. twee meter afbrak en op de weg belandde, te verwijderen. De schade wordt op 22.000 euro geschat.

Papenburg

Woensdagochtend is rond acht uur aan de “An der Berufsschule” in Papenburg een langs de weg geparkeerde zwarte Mercedes Benz aangereden. De veroorzaker is er vandoor gegaan. De schade bedraagt 2.000 euro.

Zoals u gisteren op deze site kon lezen zijn tussen vrijdag 22.30 en zaterdag 7.20 uur bij een bedrijf aan de Tauschläger Straße meerdere kettingzagen en een auto gestolen. De daders kwamen met geweld de zaak binnen en doorzochten de ruimtes. Vervolgens gingen ze er met meerdere kettingzagen van het merk Stihl en een bedrijfsauto van het merk Renault Master vandoor. De auto werd later aan de Werthmannstraße in Papenburg aangetroffen. De schade wordt tussen 40.000 en 50.000 euro geschat.

De politie zoekt getuigen over beschadigingen die aan de bedrijfsauto zijn aangebracht. (zie foto’s onderaan) Ook ontbreekt een van de wieldoppen. Het telefoonnummer van de politie in Papenburg is: (0049)(0)4961-9260. (Foto’s: Politie Papenburg)

Meppen

Gistermiddag werden politie en brandweer om kwart voor vier door een oplettende buurtbewoner gealarmeerd omdat er in een woning in een appartementencomplex aan de Marktstiege een rookmelder afging. In de woning troffen de hulpdiensten een vergeten pannetje op een keramische kookplaat aan. De woning stond vol rook, maar tot een daadwerkelijke brand kwam het niet. De bewoner is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren (1.52 promille). De brandweer heeft de woning geventileerd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.