Het Byzantijnskoor Drenthe zingt in Wehe-den Hoorn

Eigen foto

WEHE DEN HOORN – Op 5 februari 2023 verzorgt Het Byzantijnskoor Drenthe een concert in de St. Bonifatiuskerk in Wehe-den Hoorn. Het koor brengt een gevarieerd programma ten gehore van Byzantijnse gezangen, Kozakkenliederen en Oost Europese volksmuziek.

De ongeveer 35 mannen uit de regio Drenthe brengen in passende kleding en op een waardige manier de mystieke klanken van de Oosters-orthodoxe liturgie ten gehore. In het tweede deel van het concert komen bekende liederen met de sfeer van de woeste steppen, brede rivieren en het ongerepte Slavische plattelandsleven op een meeslepende manier tot leven. Zeer herkenbaar voor toehoorders met een Oost Europese achtergrond.

Dit type koorzang komt het beste tot zijn recht wanneer er a capella, dus zonder instrumentale begeleiding, gezongen wordt. Het Byzantijnskoor Drenthe beheerst dit muziekgenre perfect van de diepste bassen tot de hoogste tenoren.

Het Byzantijnskoor Drenthe ontstond in 2004 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bovengemiddeld koor. Zij kon dit niveau bereiken door hard te werken onder de bezielende leiding van dirigente Julia Zaytseva-Koning De eervolle recensies van de vele concerten in de regio Noord Nederland en daarbuiten getuigen hiervan.

Dirigente Julia Zaytseva-koning (1980), afkomstig uit Kazan, Rusland werd daar aan de plaatselijke muziekschool en het conservatorium opgeleid in de vakken zang, piano en koordirectie. Zij studeerde cum laude af en vervolgde haar studie aan het Prins Clausconservatorium in Groningen. Zij heeft nu haar eigen muziekpraktijk als pianiste, zangeres en docente/pedagoge. Zij dirigeert meerdere koren, waaronder Het Byzantijnskoor Drenthe

Wij ontmoeten u graag bij een gedenkwaardig concert:

Zondagmiddag 5 februari om 15.00 uur in de St. Bonifatiuskerk, Warfhuisterweg 2, 9964 AX Wehe-den Hoorn. Voor uitgebreide informatie over het koor ga naar www.byzantijnskoor-drenthe.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.