Het Hunebednieuwscafé, het virtuele museum van het Hunebedcentrum, bereikt grens van 5000 artikelen

Foto: Andries Schoo

BORGER – Zeven jaar geleden startte het Hunebedcentrum met een virtueel museum om nog meer diepgang te bieden aan de geïnteresseerde museumbezoeker. Door de fysieke muren van het museum los te laten, werd de ruimte om verhalen te vertellen ongelimiteerd. Auteurs schreven verhalen over prehistorie, hunebedden elders op de wereld en andere relevante onderwerpen voor het Hunebedcentrum. Inmiddels zijn er 5.000 verhalen te vinden op de website.
 

Ook digitale reisgids

“Op een gegeven moment waren er zoveel artikelen. Toen hebben we de artikelen die op een locatie te plaatsen waren, aan Google Maps kaarten gekoppeld waardoor er nu een soort van reisgids is ontstaan” vertelt Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum en initiatiefnemer van het Hunebednieuwscafé. Honderden megalithische monumenten over de hele wereld zijn op deze manier te vinden in de vorm van artikelen.
 

Gepassioneerde auteurs

Het unieke aan het platform zijn de auteurs. Veel schrijven namelijk op vrijwillige basis verhalen over onderwerpen waar zij zelf een passie voor hebben. Sinds 2015 zijn er maar liefst 5000 artikelen verschenen geschreven door bijna 50 auteurs, heeft het virtuele museum 1000 abonnees, en wordt de website bezocht door een half miljoen unieke bezoekers per jaar. Daarmee is het een van de grootste archeologische websites van Nederland geworden. 
 

Een vooruitblik 

“De komende jaren gaan we uiteraard door. Er zullen vele nieuwe artikelen verschijnen, nieuwe rubrieken worden gecreëerd en zal er een fysiek Hunebednieuwscafé ontstaan waar schrijvers hun verhalen zullen vertellen voor een publiek. Ook zal de komende tijd een nieuwe lay-out worden gecreëerd, eentje die voldoet aan deze tijd”. Aldus Harrie Wolters.  

Op donderdagavond 9 maart organiseert het Hunebedcentrum het eerste fysieke Hunebednieuwscafé speciaal voor alle nieuwsbriefabonnees.

Voor meer informatie zie www.hunebednieuwscafe.nl  

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.