Veel rook bij brand in opslag piepschuim Groningen (Update)

Foto: Catharina Glazenburg (archieffoto)

GRONINGEN – Op het terrein van de voormalige Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Boerhavelaan, vlakbij het Martiniziekenhuis, in Groningen is rond drie uur vanmiddag brand ontstaan in de opslag van piepschuim dat gebruikt wordt voor de aanleg de nieuwe ringweg.

Bij de brand komt veel rook vrij die over een deel van de stad trekt. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en Grip 1. Naast meerdere tankautospuiten van de stad Groningen gaan ook brandweerkorpsen van Delfzijl, Haren. Peize en Assen ter plaatse.

Bij de brand komt veel zwarte rook vrij. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatiesystemen uit te schakelen. Er is een NL-Alert verstuurd.

Update 19.30 uur

Om de brand goed te kunnen bestrijden is ook gebruikt gemaakt van een schuimblusvoertuig. Snelle opschaling heeft ervoor gezorgd dat de brand geblust is. In de omliggende flats is geen koolmonoxide gemeten, de bewoners hoefden hun woning niet te verlaten.

Bij de brand is vijftienhonderd kuub piepschuim verloren gegaan meldt OOG t.v. Deze blokken piepschuim zouden worden gebruikt als fundering bij de aanleg van de zuidelijke en westelijke ringweg van Groningen. Het terrein waar de blokken piepschuim lagen was niet beveiligd met bewakingscamera’s.

De politie heeft vanmiddag twee personen aangehouden. De twee jongens van 15 en 16 jaar uit de stad Groningen zijn meegenomen naar het bureau. Er wordt onderzocht wat hun betrokkenheid bij de brand is.

Foto: Gert-Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.