Veelerveen verslaat Heiligerlee

VEELERVEEN – Afgelopen zondag kwam voetbalvereniging Heiligerlee op bezoek in Veelerveen voor een duel in de vierde klasse C. De thuisploeg wist met 2-1 te winnen, maar moest wel een rode kaart incasseren.

Het begin was voor Heiligerlee; Veelerveen kwam moeilijk uit de startblokken. Toch kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong door een goal van Kevin Rosevink. Met deze stand gingen de teams ook de rust in.

De tweede helft was duidelijk voor Veelerveen. Na een half uur spelen breidde Kevin Rosevink de voorsprong uit naar 2-0 uit een corner. En dat frustreerde Heiligerlee die met name bij monde van aanvoerder Gert Reininga het ongenoegen uitte. Pas diep in de tweede helft werd zijn aanhoudende klaagzang met geel bestraft.

In de eindfase bracht Heiligerlee de spanning in de wedstrijd nog terug door de 2-1 te maken. Veelerveen maakte het zichzelf onnodig moeilijk en incasseerde nota bene op slag van het eindsignaal nog een rode kaart. Yoran Reit moest het veld verlaten, omdat hij zijn frustratie uitte na een grove overtreding van Heiligerlee.

De stand bleef onveranderd en Veelerveen wist de drie punten te behouden: 2-1. Ze staan nu zes punten los van de nummer twee: THOS. Zij kwamen niet in actie, omdat de uitwedstrijd tegen Bellingwolde was afgelast. THOS heeft zodoende één wedstrijd minder gespeeld.

Aanstaande zondag gaat Veelerveen op bezoek bij buurman Bellingwolde.

Reinier Edens maakte weer de foto’s van de wedstrijd.