Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Gisteravond is tussen zeven uur en kwart voor acht bij een kroeg aan de Emsstraße ingebroken. Het is nog onduidelijk hoe de daders zijn binnengekomen. Er is geld gestolen. De schade bedraagt 500 euro.

A31

Gisteren controleerden agenten van het politiebureau Leer/Emden op de A 31 en A 28 kleine bestelauto’s. In het verleden werden bij deze voertuigen regelmatig overtredingen, zoals overbelading en het niet voldoen aan de vergunningplicht geconstateerd. Tussen 8.00 uur en 16.00 uur werden in totaal 30 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden in totaal 36 overtredingen geconstateerd. In vijf gevallen werd een rijverbod opgelegd. Een chauffeur kreeg naast een rijverbod een boete vanwege het niet in het bezit hebben van een rijbewijs. Na het betalen van een borgsom van 3.150 euro kon de reis met een vervangende chauffeur worden voortgezet. De Noord-Macedonische chauffeur werkte voor een Pools transportbedrijf. Aangezien de chauffeur niet uit een EU-land komt, vereist een EU-verordening een chauffeurscertificaat voor grensoverschrijdend goederenvervoer. Uit de vergunning bleek dat de chauffeur daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst heeft, dat hij verzekerd is en dat er sociale bijdragen worden betaald. In een ander geval vervoerde een Nederlands transportbedrijf een vrachtwagen met een trekker met oplegger. De chauffeur heeft sinds 2018 geen beroepskwalificatie meer en mag dus niet meer oefenen als chauffeur. Bovendien was de tachograaf kapot en moest deze in een gespecialiseerde werkplaats worden gerepareerd. De vrachtwagen werd ter plekke gelost en de chauffeur kon zijn weg met een lege vrachtwagencombinatie vervolgen. Een Roemeense chauffeur moest nog een boete van 535 euro betalen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.