Bruintje Beer Tocht voor de derde keer voortijdig volgeboekt

Foto: Jeroen Jacobs

MUSSELKANAAL – De zesde editie van de Bruintje Beer Tocht, die verreden wordt op zondag 26 maart 2023, is voortijdig volgeboekt.

Voor zowel de 50 als 90 km zijn er geen startkaarten meer verkrijgbaar. Niet alleen onder fietsers uit de provincie Groningen maar ook onder fietsers uit het gehele land is de Bruintje Beer Tocht enorm populair. Op de deelnemerslijst staan naast fietsers uit de drie noordelijke provinciën ook deelnemers uit o.a. Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam en Duitsland.


Het belooft weer een mooi evenement met vele extra’s te worden met o.a. een optreden van Krzystof Groen in Bourtange, het Red Bull promoteam bij de finish en Joris ten Haven met zijn draaiorgel bij de Burcht in Wedde.

Zowel de 50 als de 90 kilometertocht zijn geheel gepijld. Voor de 50 kilometertocht is er een koffie&gebak stop bij Gasterij Natuurlijk Smeerling en voor de 90 km kunnen de deelnemers traditioneel weer in de vesting Bourtange genieten van een kop koffie met een lekker stuk appelgebak. De mooiste plekjes uit de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde zitten in beide tochten. Allemaal mooie karakteristieke en historische locaties uit onze prachtige regio. Uiteraard zijn er naast Smeerling en Bourtange diverse tussenstops met verzorging ingericht.


Na afloop van de tocht ligt er voor elke deelnemer dit jaar weer een mooie blijvende herinnering aan de tocht klaar. Daarnaast kan er ook dit jaar na afloop weer tegen een “fietsenvriendenprijsje” in sporthal de Veenhorst een kop soep of een bord pasta geconsumeerd worden.


De start voor de 90 km is vanaf 8:30 uur terwijl de deelnemers aan de 50 km om 9:30 kunnen starten. Voor alle deelnemers is erbij de start gratis koffie met een heerlijke Bruintje Beer koek.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.