Raadsvergadering 14 maart 2023 in het Grunnegs

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – Op 1 februari 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd met de motie om de raadsvergadering op dinsdag 14 maart in het Gronings te doen. Dit met als doel om aandacht te vragen voor het Groninger dialect.

Veel steun
“Het zol goud wezen dat we ain moand in’t joar stil stoan bie de Grunniger toal,” vindt initiatiefnemer van de motie en raadslid Mark Kalse van Partij van het Noorden Oldambt. De motie kon op veel steun rekenen en werd met een grote meerderheid van stemmen aangenomen. De raadsvergadering van 14 maart wordt daarom in het Gronings gehouden, in het kader van Meertmoand Dialectmoand. Raadsleden en wethouders die geen Gronings spreken dienen minimaal tien Groningse woorden in hun woordvoering te gebruiken.

Groningse klanken en versnapering

De raadsvergadering wordt geopend met een Gronings lied door zangeres Josine Bakker. Om Meertmoand Dialectmoand helemaal af te maken worden de aanwezigen getrakteerd op een lekkere Groninger koek bij de koffie of thee. Met het instemmen van de gemeenteraad is het vanaf nu elk jaar in maart, Meertmoand Dialectmoand.

HIER vindt u de agenda en kunt u live de raadsvergadering volgen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.