Lois, Senna, Jorian en Emma door naar de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Hemmo Kuiper

WINSCHOTEN – Gisteravond was in de Bibliotheek in Winschoten de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd van de Provincie Groningen. Van de elf deelnemers gaan er vier door naar de Provinciale finale op 19 april in Veendam.

Deze vier winnaars zijn: Lois Fokkema, Senna van Klinken, Jorian Vloo en Emma Miedema. Zij gaan het opnemen tegen vier deelnemers van andere scholen uit de provincie Groningen. De winnaar gaat naar de landelijke finale op 24 mei in Utrecht.

De leerlingen lazen een gedeelte voor uit hun favoriete boek. Ze werden beoordeeld door een jury die bestond uit: Jos Begeman – Annejoke Smids en Bert Deuling.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.