Wethouder Wietze Potze zet de beginnerscursus klik en tik en digivaardig in werking

Foto: Catharina Glazenburg

WEDDE – Vanmiddag vond in dorpshuis De Voortgang de kick-off van de beginnerscursus klik en tik, digisterker en digivitaler plaats.

Om inwoners van Wedde, Vriescheloo en Veelerveen de kans te geven hun digivaardigheid te vergroten en te versterken worden in de drie dorpshuizen de beginnerscursus klik en tik en de voortgezette cursus digivaardig gegeven. Dit onder begeleiding en in samenwerking met Biblionet Groningen, afdeling Westerwolde.

Via aan folder, die huis aan huis in de drie dorpen is verspreid, hebben zich 40 cursisten in de leeftijd van 36 tot en met 86 jaar opgegeven. Een werkgroep van Wedde dat ’t Lukt is onder begeleiding van CMO Stamm twee jaar bezig geweest met de voorbereiding. Dankzij subsidie van de Provincie Groningen kon de benodigde apparatuur worden aangeschaft en heeft de bibliotheek de werkgroep voorzien van een zestal computers.

Vandaag was het dan zover. De eerste cursusdag stond op stapel. Na een openingswoord door de voorzitter van Wedde dat ’t Lukt: Annelies Sistermans verrichte wethouder Wietze Potze na een korte toespraak de opening. Dit deed hij door op de computer de cursus in werking te stellen.

Daarna konden de cursisten, onder begeleiding van Ria Muller en Yolanda Nolden van de bibliotheken en een aantal vrijwilligers, aan de slag.

De cursussen worden in de dorpshuizen: De Voortgang, Het Ganzenust en Ons Noabershoes gegeven. Er is nog plaats voor meer kandidaten. Wilt u ook meedoen, neem dan contact op met dorpsondersteuner van Wedde dat ’t Lukt: Marian Beltman, 06-23934449. Ook vrijwilligers om de cursisten te begeleiden zijn van harte welkom.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.