Burgemeester Cora-Yfke Sikkema neemt deel aan defilé Stichting Rijdend Motorsport Museum

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN – Vandaag werd in het havengebied van Winschoten classic motorraces gehouden.

In het havengebied van Winschoten het Paas Event plaats. Een van de evenementen was de classic motorrace, georganiseerd door Stichting Rijdend Motorsport Museum (RMM). De races werden geopend door burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Zij reed een rondje mee in een zijspan. Tijdens het defilé reden de deelnemers, om zich aan het publiek voor te stellen, zonder helm.

Daarna begon het echte werk. Bij deze races gaat het niet om de snelheid, zoals vroeger, maar om regelmaat. Dit houdt in dat de laatst binnenkomende de eerste plaats kan winnen.

De leden van RMM zijn verzamelaars en liefhebbers van klassieke race- en sportmotoren. Soms worden de motoren zo (origineel) gelaten net zo als ze ze vinden in het binnen- of buitenland. Maar vaak worden ze tot in detail gerestaureerd. De mensen die dit als hobby hebben zijn veelal oud-coureurs, de een wat bekender dan de ander, maar bovenal liefhebber van deze tak van sport. Wat de rijders met hun motoren doen, is het laten zien hoe het in vroegere jaren toeging. (Bron: RMM)

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.