Wethouder Sasika Ebbers en leerlingen O.B.S. De Wiekslag openen nieuwe kinderfietsroute

Foto: Jan Glazenburg

WEDDERBERGEN – Vanmorgen werd bij Camping de Wedderbergen de kinderfietsroute Westerwolde geopend.


Kinderfietsroutes zijn bedoeld om kinderen, samen met (groot-)ouders en verzorgers, op een leuke en speelse manier te stimuleren om (meer) te gaan fietsen. De route Westerwolde is 20 kilometer lang en zit boordevol met spannende opdrachten. Je kunt de route bij ieder willekeurig knooppunt starten. De routes zijn met bordjes aangegeven.

De route en de opdrachten zijn te vinden op www.kinderfietsroute.nl.

Kinderfietsroutes is een initiatief van de provincie Groningen in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Westerwolde Beweegt. In totaal worden er in de provincie Groningen acht kinderfietsroutes gerealiseerd.

De kinderfietsroute Westerwolde werd vanmorgen door wethouder Saskia Ebbers en leerlingen van groep acht van O.B.S. De Wiekslag geopend. De leerlingen werden voor een drankje in de kantine van de camping ontvangen. Daarna vond buiten de officiële opening plaats. Twee leerlingen van De Wiekslag onthulden, samen met de wethouder en Karin Zwart, directeur Huis van de Sport Groningen een informatiebord.

Na dit officieel moment kregen alle deelnemers een rugzakje, met daarin informatie over de kinderfietsroute. Daarna stapte men op de fiets om een klein deel van de route te fietsen. Nadat ze over een hindernis waren gefietst ging de rit naar de molen de Weddermarke, waar de leerlingen hun eerste opdracht moesten uitvoeren.

Foto’s: Jan Glazenburg, meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.