Rommelmarkt Magnuskerk Bellingwolde trekt veel publiek

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Voor de rommelmarkt bij de Magnuskerk in Bellingwolde was veel belangstelling.

De rommelmarkt bij de Magnuskerk was weer een groot succes. Al ruim voor negen uur stonden er al twee rijen belangstellenden te wachten tot de rommelmarkt open ging. Rond het kerkelijk centrum De Karspel stonden op tafels de gedoneerde spullen, netjes gesorteerd, uitgestald. De meer waardevolle artikelen stonden op een kar en werden vanaf half tien bij opbod verkocht. De opbrengst van de rommelmarkt is dit keer voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

Ook aan de inwendige mens was gedacht: buiten werden oliebollen, pannenkoeken en warme worsten aan de man gebracht. In de Karspel werden boeken en cd’s verkocht. Ook kon men daar terecht voor koffie en thee. Buiten stond ook een kraam van Unicef.

De rommelmarkt bij de Magnuskerk is al jaren een begrip in de regio. De markt werd dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd. Gisteravond schonk RTV Noord ook aandacht aan de markt. De verslaggever vond op een van de tafels een fotolijstje met daarin een foto van een ouder echtpaar. Een familielid van dit echtpaar had de uitzending gezien en nam gisteravond contact op met een van de organisatoren van de rommelmarkt. De foto wordt vandaag weer opgehaald.

Foto’s: Jan Glazenburg, klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.