Fotoverslag van de R.M.M.Demo wedstrijden op industrieterrein Holland Marsch in Nieuwe Pekela

Foto: Fred Stötefalk

NIEUWE PEKELA – Onder prima weersomstandigheden opende Wethouder Sport, Ellen van Klaveren van de Gemeente Pekela rond 13 uur het evenement, waarna zij twee ronden in een zijspan maakte tijdens het defilé.


Vijf solo klassen stonden aan de start met een cilinder inhoud tussen de 50 en 500 cc, ook de zijspanklasse ontbrak niet. Het ging erom om zo regelmatig mogelijk rond te rijden waarbij de rondetijden werden geregistreerd, zo kan het dus zijn dat de laatste rijder die de finish passeert de race als winnaar kan afsluiten.


Vele historische motoren van diverse merken kwamen in de baan, onder andere : Kreidler, Norton, Honda, Ducati, Sachs, MZ, M.V. Agusta, en B.S.A. In het rennerskwartier kon men al dit moois aanschouwen, en menigeen maakte hier dan ook gebruik van. Het aanwezige publiek en aanwonenden die vanuit hun eigen tuin het spektakel konden aanschouwen, genoten van de demo’s die tot ongeveer 17 uur duurden.

Ingezonden door Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.