Deelnemers Grunneger Schriefwedstried lezen hun verhaal of gedicht voor

Foto: Jan Glazenburg

WESTERWOLDE – In de Bibliotheken van Westerwolde kunt u de komende weken luisteren naar eigen geschreven verhalen en gedichten van de deelnemers van de Grunneger Schriefwedstried. De Grunneger Schriefwedstried is een initiatief van de gemeente Westerwolde.

De gemeente heeft eind vorig jaar een oproep gedaan aan alle schrijftalenten om een gedicht of verhaal in het Gronings op te schrijven en in te sturen. Hier zijn veel reacties op binnen gekomen en tijdens de Grunneger Weke zijn de prijzen uitgereikt. Nu laten 20 deelnemers, verdeeld over de bibliotheken van Westerwolde, hun eigen geschreven Gronings Verhaal of gedicht horen. Kom langs in de Bibliotheken van Westerwolde om te luisteren naar deze verhalen en gedichten. Op iedere locatie, Ter Apel, Vlagtwedde, Bellingwolde en Blijham, komen andere sprekers, dus altijd weer nieuwe Groninger verhalen en gedichten.

Bibliotheek Vlagtwedde: donderdag 25 mei – 10.00 uur
Bibliotheek Ter Apel: dinsdag 6 juni – 19.30 uur
Bibliotheek Bellingwolde: woensdag 14 juni – 14.30 uur
Bibliotheek Blijham: dinsdag 27 juni – 19.30 uur

Toegang is gratis, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. Bijdrage koffie en thee is 1 euro. Graag even aanmelden via de site: www.biblionetgroningen.nl/agenda/westerwolde of bel met onze klantenservice 088-5061900 of via uw eigen bibliotheek.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.