Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Heede

Bij een ongeval op de B401, ter hoogte van Heede, is vanmorgen een 78 jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer reed om 12.05 uur in zijn Audi Q3, met daarachter een aanhanger, op de Dersumer Straße in de richting Heede. Ter hoogte van de kruising met de B401 botste hij door onbekende oorzaak tegen een vrachtwagen, die richting de oprit naar de A31 reed. Omstanders hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Bij de aanrijding belandde de vrachtwagen op de zijkant in de berm. De 54 jarige chauffeur kwam met de schrik vrij. De weg is naar verwachting tot in de avond voor bergingswerkzaamheden afgesloten. Beide voertuigen zijn total loss. De schade wordt op 120.000 euro geschat.

Haren

Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 10.30 uur hebben onbekende personen zich toegang verschaft tot een mobiele kraan. Hierbij werd aan de Markweg in Haren een dam rond het “Wörmerteich” beschadigd. De kraan kiepte door het wegstromende water om. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De brandweer kwam met drie voertuigen ter plaatse. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiebureau van Haren.

Foto: Politie Emsland

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.