Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Maandag hebben collectanten op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Moorstraße in Papenburg onder valse voorwendselen geld ingezameld. Ze vertelden te collecteren voor mensen met een beperking. Een voorbijganger wou 20 euro geven, maar had een briefje van 50 euro. De “collectant” zei dat hij het geld even ging wisselen, maar ging er in een auto vandoor. De politie verzoekt mensen die ook het slachtoffer van deze collectant zijn geworden contact op te nemen.

Op een parkeerplaats aan de Umländerwiek links in Papenburg is gisteren tussen 15.20 en 16.30 uur een grijze VW Passat aangereden. De veroorzaker is onbekend.

Haren

Tussen 26 en 31 mei is bij een basisschool aan de Rütenbrocker Hauptstraße in Haren ingebroken. De daders kwamen met geweld de school binnen en probeerden daar deuren open te breken. Hierbij ontstond schade. Over de hoogte daarvan is niets bekend. Er is niets buitgemaakt.

Om tien voor zeven gisteravond is bij een ongeval op de Hebelermeerer Straße in Haren een 25 jarige motorrijdster zwaar gewond geraakt. Zij werd door een 25 jarige bestuurder van een Ford over het hoofd gezien toen deze vanaf een inrit de weg op reed. De schade wordt op 9.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.