Informatiebord vissteigers verwijderd

Foto: Jan Steenhuis

BELLINGWOLDE – Het onlangs geplaatste informatiebord bij de mindervaliden vissteiger aan de Kerkweg in Bellingwolde is onlangs verwijderd.

Op 16 mei zijn langs het Boelo Tijdenskanaal, tussen de Kerkweg en de Wymeersterweg 27 vissteigers, waaronder een mindervaliden vissteiger geopend. Door de bouw van deze steigers kan er aan één kant van het Boelo Tijdenskanaal, langs buurtschap de Lethe, weer op een comfortabele manier worden gevist. Dit kon niet vanwege de bomen en de stenen die langs de oever liggen. (Klik HIER voor onze reportage)

De realisatie van deze steigers is mogelijk gemaakt door donaties van: Hengelsportvereniging Westerwolde / Hengelsportvereniging Rhederbrug / Hengelsportvereniging De Brasem, Bourtange / Hengelclub De Blankvoorn, Blijham  / Hengelsportvereniging Wedde / Stichting 5 mei Bellingwolde/Ambtenaren Hengelsport Vereniging Nieuweschans / Hengelclub Exelsior, Winschoten /  Hengelsportvereniging Oostelijk Groningen  / Hengelsportvereniging De Dobber, Finsterwolde / Hengelclub Westerlee / Hengelsportvereniging De Rietvoorn, Scheemda. /  Hengelclub Ons genoegen, Alteveer, Prolander, Sportvisserij Groningen Drenthe, Sportvisserij Nederland, Leader Oost Groningen en gemeente Westerwolde. (Totale kosten €.70.000,-) Iedere vereniging heeft twee naambordjes gesponsord, zodat alle steigers voorzien zijn van de naam van een deelnemende vereniging.

Bij de vissteiger voor mindervaliden nabij de Kerkwegbrug werd een informatiebord geplaatst, waarop bovenstaande informatie te lezen valt. Het bord dient niet alleen voor informatie, maar ook als visitekaartje voor allen die de realisatie van de steigers mogelijk hebben gemaakt.

Dit bord bij de mindervaliden steiger is echter verwijderd en 50 meter verder, achter de bomen en bosjes aan de kant van het kanaal, herplaatst. Volgens Jan Steenhuis, voorzitter van Hsv Westerwolde, is dit gebeurd door omwonenden. Zoals het bord nu is geplaatst valt hij niet meer op.

Afgelopen vrijdag ging Steenhuis met de bewoners van de woning tegenover de mindervaliden steiger in gesprek. Ze gaven aan dat ze het bord niet op de oorspronkelijke plaats bij de mindervaliden steiger willen hebben. Ook namen ze geen genoegen met het feit dat eventuele vissers die gebruik willen maken van deze mindervaliden steiger aldaar parkeren. “Het is vervelende situatie, aangezien alles op de openbare weg is en men vanaf de woning geen enkel zicht op de steiger en bord heeft. Ik heb de bewoners gevraagd om het bord weer op de oorspronkelijke plaats terug te zetten en geen problemen te maken als een visser aldaar parkeert. De bewoners vinden dat hun privacy wordt aangetast en ergeren zich aan het bord als ze naar hun woning rijden”, aldus Steenhuis.

Steenhuis overweegt om bij de desbetreffende steiger een mindervalidenparkeerplaats aan te vragen en er het bord met beton te verankeren.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.