Boekpresentatie over familie De Haan

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Op donderdag 22 juni zal Adam de Haan in de bibliotheek van Stadskanaal twee boeken over het leven van zijn vader en moeder aanbieden aan de bibliotheek en het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal.

De Haan, geboren in 1946 en nu woonachtig in Oegstgeest, stelde uit de nalatenschap van zijn ouders twee boeken samen, één over zijn vader dat in 2016 verscheen en nu recentelijk over zijn moeder. Ze groeiden aan het begin van de 20e eeuw op in Stadskanaal en woonden er tot 1936 toen ze trouwden en in Ter Apel gingen wonen. De boeken beschrijven hun voorouders, familieomstandigheden, schooltijd en werkkring. Ook maatschappelijke gebeurtenissen komen aan bod, zoals de uitbraak van de Spaanse Griep in 1918 en wat dat met de familie deed. De boeken zijn geïllustreerd met talrijke foto’s, documenten en afbeeldingen van gebruiksartikelen.

Het Streekhistorisch Centrum ziet dergelijke publicaties als belangrijke getuigenissen van het leven in andere tijden: “We zijn blij dat er mensen zijn die de moeite nemen dagboeken en andere persoonlijke documenten van hun voorouders tot blijvende en leesbare verslagen samen te stellen. Vaak blijft familieonderzoek bij het opstellen van kwartierstaten: eindeloze reeksen met namen van wie met wie trouwde en welke kinderen er uit die huwelijken werden geboren. Juist de context van die personen maakt dat de geschiedenis gaat leven en waardoor namen ook mensen van vlees en bloed worden.”

Belangstellenden zijn van harte welkom de overhandiging bij te wonen, graag na aanmelding via info@streekhistorischcentrum.nl. De presentatie vindt plaats om 14.00 uur in de Bibliotheek Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.