Brandweer schaalt op naar grote brand Musselkanaal

Foto: Hemmo Kuiper (archieffoto)

MUSSELKANAAL – Aan de Telefoonweg/Floralaan woedt een grote buitenbrand. Meerdere brandweerkorpsen proberen het vuur te bestrijden.

Rond vier uur is de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een buitenbrand in een bosperceel aan de Telefoonweg/Floralaan in Musselkanaal. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand en werd brandweer 2e Exloërmond opgeroepen.

Vanwege de droogte is uit voorzorg opgeschaald naar grote brand. Bij de brand komt veel rook vrij. Dit trekt over Musselkanaal. Bewoners worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Inmiddels is ook de brandweer van Veendam, Ter Apel, Vlagtwedde, Vries, Westerbork, Sleen, Hoogezand en Dwingeloo gealarmeerd. Brandweerkorpsen van Drenthe zijn gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding. Daarom zijn ze opgeroepen om te helpen de brand te bestrijden.

Vanwege de rookontwikkeling is ook een #NL-Alert verzonden

De brand verspreidt zich razendsnel doordat het bos en de omgeving vol ligt met witte pluis, wat afkomstig is van populieren.

Vanwege de rookontwikkeling is zwembad De Horsten ontruimd. Het bad gaat vandaag niet meer open.

Update 19.30 uur

De brand is zover onder controle dat overslag naar naastgelegen percelen niet meer mogelijk is. Wel zijn de brandweerlieden nog actief aan het blussen van spontaan ontstane brandjes, dit zal ook nog wel even gaan duren. Met behulp van een drone zijn de laatste brandhaardjes opgespoord, waarna ze konden worden afgeblust.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.