Echtpaar Waalkens viert zestig jarig huwelijksjubileum

Foto: Fokelien Smith

BELLINGWOLDE – Gisteren vierde het echtpaar Waalkens hun diamanten huwelijk.

Gisteren waren Stoffer Waalkens en Trijnie Waalkens Abbas 60 jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Velema bracht het echtpaar namens de gemeente Westerwolde de felicitaties over. Als cadeau kregen ze hun ingelijste huwelijksakte.

Stoffer moest toen hij 16 jaar was aan het werk. Graag had hij “doorgeleerd” voor onderwijzer of journalist, maar helaas zat dat er niet in, er moest geld verdiend worden. Hij verdiende toen 25 gulden in de maand. Op de kermis achter café Muntinga in Vriescheloo ontmoette hij Trijnie Abbas. En op 12 juli 1963 stapte het paar in het gemeentehuis van Bellingwolde in het huwelijksbootje. Het echtpaar kreeg twee dochters. De familie is inmiddels uitgebreid met vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Stoffer heeft tot zijn 59ste bij de Aankoop Centrale Groningen (het huidige Agrifirm) gewerkt. Toen het bedrijf ging fuseren kwamen er 180 personeelsleden op straat te staan. Stoffer was er één van. Vervelen deed hij zich nooit. Hij zette zich in voor diverse verenigingen, zoals de woningstichting en de Maatschappij tot Nut voor ’t Algemeen. Vijfentwintig jaar was hij secretaris van ’t Nut Bellingwolde. Meer dan 100 sprekers, zoals Maarten van Rossum, Wim Anker, Twan Huys en Ben Woldering nodigde hij voor de bijeenkomsten uit. Vorig jaar is hij wegens gezondheidsredenen met het secretariaat gestopt.

Echtgenote Trijnie werkte in modezaak Drewel in Winschoten en later bij modehuis Perton in Bellingwolde.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.