Afscheid van juf Gerda na 41 jaar

Foto: Tammo Tillema

NIEUWE PEKELA – De Groen van Prinstererschool te Nieuwe Pekela heeft vorige week vrijdag massaal afscheid genomen van juf Gerda Oosterveld (63). Ze stond er maar liefst 41 jaar voor de klas. Verreweg het langst voor de groepen 1 en 2.

In de morgenuren ontvingen de leerlingen en collega’s haar met fraaie bogen en met andere versieringen. Ook hadden veel leerlingen zich feestelijk verkleed. In de grote gemeenschappelijke ruimte van de school werden juf Gerda en haar man Willie vervolgens toegezongen en toegesproken door de leerlingen en de collega’s.

Tussendoor werden de afscheid nemende onderwijzeres veel cadeaus overhandigd. Hierna kregen op het feestelijk ingerichte schoolplein vroegere collega’s, oud leerlingen en huidige ouders gelegenheid om juf Gerda de hand te drukken. Uitgaande van zo’n 25 kinderen per schooljaar kan worden aangenomen dat juffrouw Gerda Oosterveld-Wakker meer dan 1000 kleuters uit voornamelijk Nieuwe Pekela de eerste beginselen van het lezen, rekenen en schrijven heeft bijgebracht. De komende tijd wil ze voornamelijk thuis doorbrengen en mede genieten van haar onlangs geboren eerste kleinkind.

Ingezonden door Tammo Tillema

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.