Tips en informatie gezocht over brand Utrechtselaan in Stadskanaal

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – De politie is op zoek naar tips en informatie over een brand bij een buurtcentrum aan de Utrechtselaan in Stadskanaal. We houden rekening met brandstichting. We zijn specifiek op zoek naar twee personen, mogelijk jongeren, die iemand zouden hebben gevraagd om de politie te bellen. Zij weten mogelijk meer over de oorzaak van de brand en we willen hen graag spreken.

De melding van de brand kwam op zondag 16 juli rond 02:30 uur binnen bij de politie en de brandweer. Het lijkt er op dit moment op dat de brand is ontstaan in een prullenbak en dat het vuur is overgeslagen op het buurtcentrum. Naast het buurtcentrum zit een 24-uurs kinderopvang. Meerdere personen, waaronder ook meerdere minderjarige kinderen, moesten over een hek klimmen om veilig bij de brand weg te komen. De impact van de brand op hun veiligheidsgevoel is enorm. Deze personen zijn natuurlijk enorm geschrokken en daar is zorg en aandacht voor.

Brandstichting
De politie doet dan ook onderzoek naar de brand. We houden op dit moment dus rekening met brandstichting. Op de plek van de brand doen we sporenonderzoek, we zijn een buurtonderzoek gestart en we kijken of we camerabeelden kunnen veiligstellen.

Twee personen die mogelijk meer weten
Uit het onderzoek is informatie naar voren gekomen dat rond het tijdstip van de brand twee personen aan een omstander zouden hebben gevraagd om de hulpdiensten te alarmeren. We zijn op zoek naar deze twee personen, omdat zij mogelijk iets hebben gezien of gehoord van de oorzaak van de brand. Ze kunnen dus een belangrijke getuige voor ons zijn. Ben jij één van deze personen? Bel ons dan op 0900-8844.

Opmerkelijk gedrag
Daarnaast vragen we iedereen met meer informatie of tips om contact met ons op te nemen, als ze dat nog niet met de politie hebben gedeeld. Wellicht heeft iemand in de omgeving camerabeelden waarop iets verdachts te zien is. Het kan ook zijn dat iemand op een nachtelijk tijdstip is thuisgekomen en dat diegene zich opmerkelijk gedraagt. Of dat iemand kleding heeft met een brandgeur. Ook dan horen we dat graag. Ben je betrokken geweest bij dit incident? Meld jezelf dan bij de politie.

Neem contact met ons op
Heeft u informatie, tips of beelden? Neem zo spoedig mogelijk contact op via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bron: Politie Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.