Twee “hounderhoed” concerten in Theater Kunst en Vliegwerk

Eigen foto

BLIJHAM – In Theater Kunst en Vliegwerk worden twee “hounderhoed” concerten georganiseerd.

Tussen de regels deur van Veur de Wind op zondag 27 augustus 14.30 uur

Veur De Wind wordt gevormd door Harm Tabak – zang en gitaar en Eltje Doddema – zang en keyboard.

Een verrassende voorstelling met verhalen, gedichten en anekdotes in het Gronings. Veur de Wind koppelt eigen Groningstalige laidjes aan Nederlandstalige equivalenten, dus liedjes met telkens eenzelfde thema. Zo komen er liedjes over liefde, verlangens, heimwee, toekomst, vreugde en verdriet voorbij. 

The Story of Country door Twij Körten Twij Langen op 17 september 14.30 uur

Een middag vol countrymuziek verzorgd door Bart & Evert Kruizinga, Eltje Doddema en Harm Tabak: de Twij Körten Twij Langen. Niet alleen de muziek komt aan bod, maar ook korte achtergrondverhalen van het ontstaan van deze stroming. Tal van artiesten passeren de revue: Willie Nelson, Dolly Parton, Linda Rondstadt, Waylon Jennings, John Denver, CCR, The Everly Brothers, Johnny Cash, Hank Williams, Merle Haggerd…..en meer Het belooft een interessante middag te worden met herkenbare muziek, ook om mee te zingen natuurlijk.

De muzikanten begeleiden zichzelf op keyboard, gitaar en zingen soms vierstemmig hun nummers. Allen hebben hun sporen in de ‘Grunnegstoalege meziek’ verdiend en hun nummers worden door radiostations volop gedraaid. Recentelijk stond Harm Tabak met het nummer Mantra nog in de Noord 9 van RTV Noord. Met dit nieuwe programma treden de mannen buiten hun comfortzone maar keren ze terug naar de artiesten en de muziek die hen ook inspireert.

Kunst en Vliegwerk Winschoterweg 3, Blijham

Aanvang 14.30. Zaal open: 14.15 uur
Reserveren: mfg@martenfgrupstra.nl of 0597 852574

Ingezonden met eigen foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.